Започнало е разследване за предполагаем терористичен акт след нападението с мачете, извършено

...
Започнало е разследване за предполагаем терористичен акт след нападението с мачете, извършено
Коментари Харесай

Мъжът, който уби клисар и рани свещеник в църква в Испания, е мароканец в процес на експулсиране

Започнало е следствие за предполагаем терористичен акт след нападението с мачете, осъществено в сряда вечерта от мъж в две църкви в испанския град Алхесирас, написа " Фигаро ", базирайки се на Агенция Франс Прес. Нападателят, 25-годишен мароканец, няма криминално досие.
Клисар бе погубен в сряда вечерта, 25 януари, а духовник е тежко ранен при нахлуване с мачете в две църкви в Алхесирас, в южната част на Испания, съобщи полицейски източник, като посочи, че има задържан мъж. Предполагаемият причинител на нападението е чакал депортиране заради нередовното си състояние от юни, заяви испанското вътрешно министерство. 

Нападателят, 25-годишен мароканец, няма " никакво престъпно досие или досие за тероризъм в Испания или в съюзнически страни " и не е бил следен от испанските служби, увери министерството. „ Процедура за експулсиране е почнала през юни за нередовно състояние “, само че „ защото това е административна процедура (...), използването ѝ не е неотложно “, прецизират от ведомството.
Министерството също по този начин уточни, че домът на обвинения, задържан незабавно след нападението и който към момента е в полицейския арест, е бил претърсен и че " всички конфискувани движимости са оценени " от проверяващите. Според няколко медии той живеел доста покрай атакуваните църкви.
Правителството на социалиста Педро Санчес към този момент отхвърля да квалифицира характера на офанзивата. От своя страна прокуратурата разгласи още нощес, че стартира следствие за " хипотетични терористични актове ", което е поверено на мадридския съд, който се занимава с най-чувствителните случаи, по-специално досиетата за тероризъм.

Полицията, която в началото загатна за няколко ранени, през днешния ден посочи, че единствено свещеникът е бил ранен при офанзивата. Според говорителка на незабавната помощ свещеникът е ранен " във врата " и е приет в болница, а клисарят е умрял на място. Той се казва Диего Валенсия, а свещеникът Антонио Родригес, заяви кметът на Алхесирас. Той разгласи ден на печал и прикани жителите на града да се съберат в символ на " отменяне " на това нахлуване в четвъртък в 12 ч. пред църквата, покрай която клисарят беше погубен.
Следвайте " Гласове " в
 
 
 
 
26 Яну 202335826 Яну 202345226 Яну 2023147626 Яну 2023291526 Яну 2023101826 Яну 2023594КоментариНапиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати ЧетениКоментирани22 Яну 2023256511 Яну 2023166223 Яну 2023186828 Дек 20221116
Ние и нашите сътрудници използваме технологии като за персонализиране на наличието и рекламите, които виждате, както и с цел да проучваме трафика на уеб страницата. Изберете “Приемам ”, с цел да приемете потреблението на тези технологии. За повече информация, апелирам запознайте се с обновените и на Гласове.ком ЕООД
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР